NBch NLch Mallekraft’s B’Brenda The Brakeless (m)

brenda2

Hei alle Belgerar!
Eg syns det var litt låge Malle-faktor her?
Eg får vel ta ansvar sjøl, ska det bli nåke greia på det.

Eg hette Brenda Bremselaus, men på pappiro hette eg egentlig NBch NLch Mallekraft’s B’Brenda The Brakeless. Eg kom te verdo i Malmø 13/2-05. Då hadde mamma leita itte meg i fira år, så du kan sei hu va temmeligt i ”amme-tåko”, når hu endeligt henta meg! Eg kosta 9000 kroner, seks fly og ei diger fartsbot som brydde mamma midt i kne, for eg tok alt med godt humør og konne gå i band før me kom him te Bjoa. Eg blei selvfølgeligt Gullungen hennas og e’ med ’na på alt. Når hu reise frå meg, dør eg litt. Men det gjere hu òg…

Mamma har trent hund i femogtjue år og har vore livredde for å konkurrera i alle femogtjue. Hu har nok en liten brist på nervene. Eg har måtta jobba hardt med ‘na, men når eg va ett år konne eg trena ‘na i øve en time, før hu ville i bilen…hu gir seg litt fort òg, ser dåke Men hu sa me sko melda oss på i lydighet 10 gonger, og hvis hu øvelevde det, sko me brendabegynna å konkurrera i LP. Så tiende gongen klinte eg te med 1.pr i Elite til oss! Kan tru hu blei glad!

I fjor haust blei me visst te sjampinjångar. …det va det eg sa me va alt for møkje på sopptur! Og itte det trene me visst på videre, for atte EG elske det. Men hu blir nå himla glad hu òg, når me får det te! Men så har hu nå aldri hatt så blie og kloke og kjekke og go-hjerta hund så meg helle. Men dåke vett,- sånn e det jo med oss Belgerar! Hu seie atte uansett kor trøtte og leie hu e’, kan hu barre kjøra på trening, for eg gjere ’na alltid gla;-)

…men hu seie eg har sennep i revo!? Og det e barre nåke stort tull, for eg e voldsomt reinslige! Men det e’ møkje aent som vil ut og det haste alltid nåke himligt, så eg gir ALT eg har, ALLTID! Av og te kræsje eg i syklar og trer og andre ting så hoppe ut i veien, så det kan det røyna litt på tenner og bein

Me finne på møkje kjekt: Me trene lydighet, leke gjømma og leita i skogen brenda3…det er superkjekt….og felt…og spor… men detta ska eg skriva om onda bruks, en aen gong. Men ALT e’ voldsomt kjekt og ittepå snorksove eg med føtene i vèret, på fanget hennas. Elle midt i himmelsengo;-)

 

Eg har sju ungar, og eg e’ kjempekry alle. To av di e i Elite, di hette Abra Kadabra og Absolute Extra. Me trene møkje med dei, men di e nåken rivjern alle sju, konkurrere og vinne…hu hondamammo mi vant alt…hu va politihond…DET hadde vore kjekt, det: Tenk og få lov å bli skikkeligt forbanna og kampa og gaula alt en greie, kvar dag!? Herrrrligt! Men her på Tunge hundepensjonat er det dessverre mamma som er politisjef og hu vil ta seg av forbannelsane sjølv. Her renne så masse løgne folk, atte eg får barre lov te børna rondt og vara blie. Og det e eg kjempegod på!

brenda3Nå håpe eg atte dåke adle har fått lyst ut og trena LP. For ærlig talt: Sko ’kje me stilt LP lag til Belger VM? Hadde ikkje det vore knall!? Me Belgerar tar jo det på strak labb!? …det e vel verre med sånne så mamma

Til slutt vil eg vil eg takka for oppmerksomheten og ønskja dåke adle en fine vår, med snøfrie spormarker og runderings-vind, møkje kattar og store pinnar. Og husk: Hold halen høgt til vers og GI ALT, ALLTID!

Hopp og sleik-
Brenda Bremselaus
og Torhild Hanssen, Tunge.

www.brakeless.no

 

brenda4