Nuch Such N lch BH Montmorenja`s Elleville Aqua (t)

aqua1

Aqua er for meg en veldig spesiell hund.Kanskje ikke så rart, med tanke på at hun er den første valpen jeg beholdt fra eget oppdrett… Men også fordi hun har en arbeidskapasitet som jeg aldri har sett i noen annen hund jeg har hatt. Hun var litt ”gal” som liten Aquamor, og den galskapen har vel aldri sluppet helt taket… Hun var den mest aktive i valpekullet, og hun var høyt og lavt hele tiden.

Vi startet karrieren med noen valpeshow der hun gjorde det veldig bra. Hun vokste fort, og mange mente (og mener) at hun var og ble alt for stor og alt for kraftig til å kunne stilles ut. Det er det ikke mange utstillingsdommere som er enige i, og på 19 utstillinger så har hun 10 x CK, 5 x HP, og 4 X Cert. Hun ble raskt norsk utstillingschampion, og er ikke stilt noe særlig i Norge etter det.

Når Aqua var rundt 6 mnd gammel så begynte det å ”ta av” litt i heimen, og jeg fant ut at denne hunden måtte begynne å få noe konstruktivt å tenke på. Vi begynte så smått med litt lydighetstrening, siden det er der min interesse

aqua2har vært hele tiden, og hun lærte veldig fort. Hun var ivrig, kontaktsøkende og rask i alt hun foretok seg, og jeg skjønte fort at hun ville være et godt emne å jobbe videre med. Hun skulle egentlig ha debutert i Lp kl I i Vikingskipet 10 mnd gammel, men den første løpetiden satte en effektiv stopper for det. Isteden ble det debut litt senere utpå vinteren, og hun fikk opprykk til kl II på første forsøk. Vi jobbet videre, og debuten i kl II var satt til NKK Kristiansand i mai samme år. Hun lærte fortsatt veldig raskt, og det eneste problemet vi støtte på var en intens markørfiksering som kunne føre til en låsning på avstand. Men hun hadde ingen slike problemer, og gikk til 1. Premie også i Kristiansand. Planene for sommeren var dermed å lære inn kl III øvelsene, da vi skulle til Ranssäter i Sverige i august for å gå Lp. Som tenkt så gjort, og for å gjøre en lang historie kort, så fikk hun 279 poeng og opprykk til kl Elite den samme sommeren. Da var hun 18 mnd gammel…. Veien til Elite var heller ikke så lang, så allerede på NKK Bø debuterte vi i Elite. Det var ingen stor suksess så vidt jeg husker, men den første førstepremien kom allerede i april. Etter det så sleit vi litt med felles sitt og ruta. De to øvelsene har vært vår aqua8 ”akilleshæl” hele veien. Hun har et snev av separasjonsangst, som gjør at hun stepper på sitten. Ruta er bare så uhyggelig morsom at hun ikke helt klarer å styre seg i forhold til plassering Men våren 2008 så var vi klare, og vi gikk to tette stevner med to 1. Premier, og lydighetschampionatet var i boks!

Vi har også ”lekt” oss litt i skogen, med brukshundarbeid, og på to stevner så fikk hun opprykk til B i spor. Det var høsten 2008, og i skrivende stund så har vi et par starter foran oss, slik at jeg håper på opprykk til A i løpet av høsten 2009.

Med bruksresultatene på plass, så fikk hun det svenske Certet på spesialen på Ivø i mai 09, og dermed kunne hun smykke seg med noen flere bokstaver foran navnet sitt

Som jeg sa innledningsvis så er Aqua en hund med en enorm arbeidskapasitet, og hun er fortsatt bare 4 år, så jeg ser frem til mange fine trenings- og konkurranse år med henne fremover!

aqua4aqua3

aqua5 aqua6 aqua7