Belgerbladet

Redaktør: Hanna Karoline Haarberg

Vi ønsker gjerne flere innlegg til Belgerbladet! Har du en historie du vil dele, så send inn!

 Bilder til Belgerbladet!
Jeg er oppriktig glad for alle bilder og stoff jeg mottar til bladet, men jeg opplever til stadig – til min store fortvilelse
– at bildekvaliteten er altfor dårlig.

Jeg setter derfor opp noen få punkter som jeg håper dere leser og noterer dere.

1. Bilder til forsiden
Bilder til forsiden MÅ være i STÅENDE format, dvs. kameraet må holdes på høykant. I tillegg MÅ det være luft OVER motivet slik at det blir plass til headingen på forsiden. Bilder til forsiden MÅ sendes ubehandlet rett fra kameraet. Gjør det til en vane at du ALLTID lagrer originalen fra kameraet og døper om bilder du preparerer til websider og til ”deling” med andre. Har du tatt ett knallbilde og ønsker det i bladet senere kan du gå tilbake å finne originalen og sende.

2. Bilder til bladet generelt
Bilder til bladet MÅ være av høy kvalitet, bilder i weboppløsning egner seg ikke til trykking og kvaliteten blir dårlig. Igjen, har du tatt ett blinkskudd og ønsker det i bladet – gå tilbake å finn frem originalen – gjør det gjerne mindre – men når du da lagrer så pass på at du lagrer i høy kvalitet.

Tips!
· Gjør deg kjent med bildebehandlingsprogrammet du har på pc’en din – lek litt, bruk det og finn ut av de forskjellige innstillingene.

· Lag deg ett mappesystem for bildene dine som gjør det enkelt å finne tilbake til gode bilder. Eks. – lag en mappe med årstall, deretter undermapper med datoen når du har tatt bildene. Lagre originalene dine i disse mappene.

· Er du usikker på hva jeg mener, send en mail: redaktør