Boken om Belgiska Vallhundar

Boken retter seg til alle som er interessert i belgiske fårehunder. Under det felles rasenavnet finner vi fire ulike varianter: groenendael, malinois, laekenois og tervueren, der den største forskjellen ligger i ulike farger og hårlag. Både nybegynneren, som kanskje akkurat nå vurderer å kjøpe valp av denne rasen, og den allerede etablerte “belgereier” skal ha nytte av å lese “Boken om Belgiska Vallhundar”. Boken er hittil den første faktaboken av sitt slag som er utgitt på svensk.

For at boken skal være så komplett som mulig, har et flertall forfattere alle med stor erfaring i rasen – medvirket gjennom å dele sine spesialkunnskaper innen de ulike emnene. Her kan du bl.a. lese om hvordan rasen oppsto i opprinnelseslandet Belgia, stifte bekjentskap med betydningsfulle avlshunder fra det øvrige kontinentet, samt ta del i den svenske og norske avlshistorie for hver variant. Videre finner du kapittel som handler om å velge valp, egenskaper og behov, rasestandard, mentalitet, genetikk, anatomi, sykdommer, belgiske fårehunder innen en mengde arbeidsområder og mye annet. Boken har også en mengde herlige bilder, hvorav mange i farger.

Ytre kjennetegn for en rasetypisk belgisk fårehund er skjønnhet, intelligens, raskhet, styrke, naturlig medfødt arbeidslyst og den er imponerende lettlært. Å la superlativene ta overhånd i beskrivelsen er lett. Men, det er også en rase som til gjengjeld krever en hel del av sin eier, hvilket også poengteres i teksten. Den belgiske fårehunden trives sjelden med å leve et inaktivt liv som utpreget selskapshund, men trenger regelmessig mental aktivisering for å ha det riktig bra.

Har man viljen og lysten til å tilgodese disse behov, får man som regel en hund som overgår det meste.

TILBUD
1 bok kr 98,- + porto
Tilbud til avdelinger, oppdrettere og andre: 10 bøker kr 899,- + porto

For bestilling, send en e-post