top of page
  • Writer's pictureNBFK

Uttaksregler for FMBB 2023 (oppdatert 13/01-23)

Updated: Jan 16, 2023


Uttaksregler FMBB-VM Mondioring Hundens eier må ha norsk statsborgerskap eller ha sin bostedsadresse i Norge. Innmeldingen skal skje via den nasjonale belgisk fårehund klubb, henholdsvis den teamlederen som klubben har utnevnt. (FMBB regler)

Maksimal antall av deltakere per land (FMBB regler) Hvert land har lov til å sende maksimal 6 deltakere, derav

● maks. 4 i kategori 3 ● maks. 1 i kategori 2 ● maks. 1 i kategori 1

Fjorårets verdensmester i kategori 3 er automatisk kvalifisert. Han får en ekstra plass i tillegg til de 6 vanlige plassene. I hver kategori kan det påmeldes 1 reserve. Dersom timeplanen i kategori 3 tillater 5 hunder per land, får kat 3 reserven lov til å starte (avgjørelsen blir tatt av FMBB en uke etter offisiell innmelding stenges). Reservene i kat. 1 og 2 kan bare erstatte en frafallende deltaker fra det respektive landet. Hver deltaker kan kun gå med maksimalt en hund i hver kategori.

Kvalifikasjonskrav (FMBB regler)

For å delta i kat. 1 må hunden har oppnådd en gang min. 160 poeng i en kat 1 konkurranse etter fjorårets FMBB-VM.

● For å delta i kat. 2 må hunden har oppnådd en gang min. 240 poeng i en kat 2 konkurranse etter fjorårets FMBB-VM.

● For å delta i kat. 3 må hunden har oppnådd en gang min. 320 poeng i en kat 3 konkurranse etter fjorårets FMBB-VM.

Har hunden en gang før konkurrert i kat 2 eller 3 er det ikke lov til å delta i en lavere kategori. Deltakere i kat. 1 og 2 har ikke lov til å delta i FMBB-VM for andre gang med samme hund i samme kategori.

Nasjonale uttaksregler Norge: Hundeføreren må ha norsk statsborgerskap eller ha sin bostedsadresse i Norge. Fører og eier til hunden må være medlem i NBFK. Hunden må være registrert i NKK og ha godkjent ferdselsprøve (BH). Ferdselsprøven må være registrert i NKK (dogweb).

Avgjørelsen om hvem som skal delta for Norge på FMBB-VM mondioring skal alltid følge det beste-resultat-prinsippet.

Dersom det er flere hunder enn startplasser i en kategori, teller det høyeste gjennomsnittet ut av to resultater (et resultat FMBB-krav se ovenfor, andre resultat som nasjonal krav ut min. poeng). I tilfelle av samme gjennomsnitt, teller det høyere enkeltresultat. Alle kvalifikasjoner må ha blitt dømt av en offisiell FCI dommer.

Kvalifikasjonsperioden: For å oppfylle FMBB-kravet må dette ene resultatet oppnås etter fjorårets FMBB-VM. Det andre resultatet som inngår i gjennomsnittsberegningen kan ha blitt oppnådd etter slutten av den nasjonale fjorårets kvalifikasjonsperioden (inkludert selve fjorårets FMBB-VM). Kvalifikasjonsperioden for begge resultater slutter på søndagen 2 uker før innmeldingen stenges dette året.Timeplan 2023: - Nasjonal kvalifikasjonsperiode starter 16.05.2022

- FMBB kvalifikasjonsperiode starter 29.03.2022

- Kvalifikasjonsperioden slutter 26.02.2023

- Senest innsending resultater til NBFK/teamleader 28.02.2023

- FMBBs offisiell påmeldingsfrist 12.03.2023

- FMBB-VM i Romania 11.04. - 16.04.2023

74 views0 comments

Recent Posts

See All

Deltakerbevis for øyelysning

Deltakerbevis er i dag sendt ut til alle deltakere webinar øyelidelser hos belgisk fårehund. Om noen ikke har mottatt dette setter vi pris på om du sender en henvendelse til avlsraadet@nbfk.no

Comments


bottom of page